Hogyan tanítok?

Az első kérdés, amelyet sokan feltesznek, amikor egy új tanárt választanak, hogy vajon milyen módszer szerint tanít? Ez egy nagyon fontos része a kezdeti beszélgetésnek, amely igen sok időt vesz igénybe. Hiszen ki akarna rossz lóra tenni? Úgy gondoltam, hogy mindezt talán lerövidíthetném, hogyha leírom. 

  1. Kedvesen és türelmesen.
  2. Legfőbb célom a nyelvtanulónak sikerélményt okozni!
  3. Szeretettel, ezt szeretem, ehhez értek ettől vagyok boldog.
  4. Rengeteg önálló feladatot kapsz, ennek természetesen megvan az-az előnye, hogy olcsóbbá teszi a tanfolyamot, hiszen sokkal kevesebb órát kell kifizetned.
  5. Tanítványaimat aktív részvételre és gondolkodásra ösztönözöm. Rávezetéssel segítem a megértésben ahelyett, hogy instant válaszokat adjak. Így fejlesztem a nyelvtanulók tanulási képességeit.
  6. Úgy haladunk, ahogy Te szeretnéd, ahogy neked kényelmes; de szigorúan elvárom, hogy mindig csak akkor haladjunk tovább, amikor az alapok készségszinten mennek.
  7. Célom, hogy a nyelvtanuló a nyelvtanulás minél korábbi szakaszában sikerélményt élhessen át, és ezáltal magabiztosan kezdje alkalmazni a nyelvet írásban és szóban.
  8. Tágan értelmezve a tananyagot: el tudok rugaszkodni a tankönyvtől, igyekszem mindenre válaszolni akkor is, ha éppen az a kérdés, hogy mik a törökök szokásai, mit lehet tudni a vallásukról, miért olyanok a törökök amilyenek, hol mennyit illik alkudni stb. Tudom, hogy sokaknak én vagyok a legközvetlenebb forrás és közvetítő köztünk és a nyelv mögött álló kultúra között. Napjainkban ezt a funkciót sajnos elhanyagolják.
  9. Megbízhatóan, évente maximum 1-2 szer fordulhat elő, hogy nem tartom meg a tervezett órát, de ehhez igen nyomós indok szükséges a részemről.

Távoktatás, török oktatás az interneten keresztül

Sokan vannak olyanok, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak eljönni hozzám, az ő számukra interneten keresztül is vállalom az oktatást Skype segítségével.

Online török óra esetében mindenképpen egyeztetnünk kell a részletekről, a konkrét időpont előtt legalább 1-2 nappal.