Török Nyelvoktatás, nyelvtanfolyam

post

Egy kevésbé populáris nyelv oktatása általában már a kezdetekkor a nyelviskolákban nehézségekben ütközik, mivel nincs meg mindig a kezdéshez szükséges 15-20 fő. Ha valaki az új nyelvtanfolyamra már nem iratkozik be, azzal veszélyezteti a csoport fennmaradását és szabad kapacitással rendelkező török nyelvtanárt sem könnyű találni. Így aztán az sem ritka, hogy érdeklődés hiányában hónapokig nem indul el a meghirdetett nyelvtanfolyam.
Ez az oldal azért jött létre, hogy akik törökül szeretnének megtanulni, azoknak ne legyenek ilyen gondjai.

Legfőbb célom, hogy hallgatóimat rövid időn belül eljuttassam a kívánt nyelvi szintre vagy hozzásegítsem a sikeres török nyelvvizsgához, mindezt a leghatékonyabb, célirányos módszerekkel, jó hangulatú órák keretein belül. A nálam megszerzett tudást tanulóim hasznosítani is tudják, tehát nemcsak nyelvtani teszteket képesek helyesen kitölteni, hanem egy mindennapi, vagy akár üzleti szituációban is gond nélkül, fesztelenül, intelligensen tudnak kommunikálni. Tanítványaim pozitív visszajelzései alapján érzem csak igazán, hogy volt értelme belevágni a nyelvtanításba.
Egy új nyelv tanulása felszabadító érzés, sokszor egy egészen új személyiséget képes adni az embernek.
Rendkívül fontosnak tartom a török nyelv ismeretét, ami nem csupán a nyelvtani szabályok helyes elsajátításából áll, hanem magában foglalja Törökország kultúrájában és történelmében való jártasságot is. Hisz a nyelvtanulás célja az, hogy legyőzzük a különböző nemzetek közötti nyelvi akadályokat egy közös nyelv használatának segítségével. Tágan értelmezve a tananyagot: el tudok rugaszkodni a tankönyvtől, igyekszem mindenre válaszolni akkor is, ha éppen az a kérdés, hogy mik a törökök szokásai, mit lehet tudni a vallásukról, miért olyanok a törökök amilyenek, hol mennyit illik alkudni stb. Tudom, hogy sokaknak én vagyok a legközvetlenebb forrás és közvetítő köztünk és a nyelv mögött álló kultúra között. Napjainkban ezt a funkciót sajnos elhanyagolják.